Így készül az igazi kanizsai dödölle – videó

Így készül az igazi kanizsai dödölle – videó

2017.08.15. | Kecskés István

Őseink remeke a kanizsai dödölle, amely a XXI. században is igen nagy népszerűségnek örvend. Sokféle recept terjed a világhálón, most megmutatjuk az igazit.

Tovább
Nemzeti ünnep Nagykanizsán – sztárokkal!

Nemzeti ünnep Nagykanizsán – sztárokkal!

Tovább
Nagykanizsán a legjobb repülősök – Európa-bajnokság a városban

Nagykanizsán a legjobb repülősök – Európa-bajnokság a városban

Tovább
Kecskés István
2016.11.15.
A napokban indult útjára az "Egy doboznyi szeretet" jótékonysági akció, mely kezdeményes célja, hogy Nagykanizsa legyen az a vidéki város, amely szeretet-dobozaival a legtöbb rászoruló gyermek Karácsonyát teszi szebbé! Igazán szép dolgokat akkor tudunk elérni, ha közös összefogásban, közös cél érdekében - jelen esetben a rászoruló gyermekek megajándékozásával - mindannyian hozzátesszük azt, amit tudunk.
Kecskés István
2016.11.09.
Egy éven át tartó rendezvénysorozattal emlékeznek meg a 65 éve elhunyt Sigmund Rombergről, az amerikai operett és musical úttörőjének számító, nagykanizsai születésű zeneszerzőről.
Kecskés István
2016.10.31.
Balatoni halat az asztalra! - ezt szeretné elérni a Balatoni Szövetség. A tó melletti településeket tömörítő társaság zárt elnökségi ülésén többek között ezzel kapcsolatosan született állásfoglalás. A tervek szerint a horgászok számára szeretnék engedélyezni az árusítást, felvásárló pontok létrehozása mellett. Érdekes módon a horgászegyesületek nem támogatják az elképzelést.
2016.10.30.
A Mura Program, amelynek miniszteri biztosa Cseresnyés Péter államtitkár, a zalai térség egyik legfontosabb kezdeményezése. Az MP keretében 80 település lehet kedvezményezett, de természetesen a Muravidék egyik fővárosa Nagykanizsa is jól jár majd.
2016.10.26.
A város hősére Orbán Nándorra emlékeztek a nagykanizsaiak október 23-án. Az 56-os forradalmár nevét már sokan hallották, de ki is volt ő valójában? Hogyan került Kecskemétről Nagykanizsára és miként vált a szabadságharc egyik helyi főszereplőjévé?
Kecskés István
2016.10.17.
A Muravidék az ország egy csodás tájegysége, amelynek legnagyobb városa Nagykanizsa. A csodás természeti adottságokkal rendelkező – többek közt az Alpokalját, a Vendvidéki-dombságot, a Lendva-vidéket és az Őrséget is magában foglaló terület – immár miniszteri biztossal is rendelkezik, hiszen a térség országgyűlési képviselőjét, munkaerőpiaci államtitkárt Cseresnyés Pétert kinevezték erre a posztra.
2016.10.13.
Velünk vagy ellenünk? Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából irodalmi esszé pályázatot írt ki a Kiss Dénes Emlékbizottság. A három éve elhunyt irodalmár 1954-ben a Batthyány Lajos Gimnázium elődjében érettségizett.
Címkék: Hírek, Kultúra

Ezeket a cikkeket olvastad már?