Hivatalos: Nagykanizsa a régió legszebb városa


A régió, tehát Zala, Vas és Győr-Moson-Sopron legszebb települése lett idén Nagykanizsa a Virágos Magyarországért versenyen. Az ezzel járó Arany Rózsa-elismerést Dénes Sándor polgármester a kaposvári díjkiosztó gálán vette át. Szakmai berkekben úgy tartják: az Arany Rózsa az országos fődíj előfutárának tekinthető. 

Idén huszonegyedik alkalommal hívták versenybe az ország településeit. A Virágos Magyarországértdíjaiért pedig komoly a presztízsharc a városok és a falvak között. A mozgalom egyik legfőbb ereje, hogy erősíti a helyi közösségeket a település szépítése, csinosítása. Kaposvár polgármestere, Szita Károly hangsúlyozta: „Meg vagyok arról győződve, hogy egy település csak akkor lehet sikeres, ha erős közösséget tud alakítani. Egy település csak akkor lehet igazán sikeres, ha az adott településen élők büszkék arra, ahol vannak.” 

Ez a büszkeség pedig azt hozza, hogy évente átlagosan 300 település nevez, vagyis a 21 év alatt 6300-szor kandidáltak a városok és a falvak a különböző virágos díjakra. „Átlagosan ezt azt jelenti, hogy kétszer valamennyi település részt vett a mozgalomban" - mutatott rá Dr. Csermez Attila, a Virágos Magyarországért Szervező Bizottságának elnöke. Kanizsa idén a régió legszebbje lett a szakmai zsűri döntése alapján. Az Arany Rózsa nem egyetlen év munkájának eredménye.  „Örülök annak, hogy úgy látta a zsűri, hogy Nagykanizsa városa épül-szépül, fejlődik, mert itt ugyan virágos Magyarországról van szó, de nemcsak a város főterét nézték meg, hogy az mennyire virágos, hanem sok minden mást is” - árulta el Dénes Sándor polgármester. A zsűri értékeli a környezetvédelmi tudatosságot, és azt is, hogy egy településen milyen mértékben vonják be a munkába a fiatalokat. Pontozzák az épületek, közterületek állapotát, s a városok és falvak kínálta életminőséget is.

https://enkanizsam.blogstar.hu/./pages/enkanizsam/contents/blog/31924/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?