Nagykanizsa: egy városnyi szeretet

Kecskés István

Dénes Sándor csomagolás közben

Szinte egész Nagykanizsa az ajándékozás lázában ég! Cseresnyés Péter államtitkár – Nagykanizsa előző polgármestere –  kezdeményezéséhez csatlakozott a város, a református egyházközség, a KULCS Egyesület, a Thúry Vitézlő Oskola és Borsos Krisztina (a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke és mindenekelőtt családanya) így az összefogásukban valósul meg az "Egy doboznyi szeretet" akció, amelynek keretében szegény sorsú gyermekek kapnak ajándékot.

A kezdeményezésben tevékenyen részt vesz Dénes Sándor, a város polgármestere is, akinek három unokája is van – két fiú és egy lány –, így tisztában van vele, hogy mi az, aminek örül egy gyermek.

"Örömmel csatlakoztam az akcióhoz, mert nagyon jó ötletnek tartom, hogy egy közös cél érdekében összefoghatunk – mondta a város vezetője. – Aki részt vesz ebben a helyi akcióban, az a nagykanizsai rászoruló gyerekeket juttattja ajándékhoz, közösen igyekszünk szebbé tenni számukra a karácsonyt. Magam egy három-öt éves korú kislány számára állítottam össze egy csomagot, bízom benne, hogy boldog lesz a gyermek. Üzenetet nem írtam mellé, nem is az a lényeg, hanem az, hogy örömet szerezzünk valakinek, akinek nem lenne a karácsonyfája alatt semmi."

A nagykanizsaiak a kezdeményezés mellé álltak, immár ötvennél is több "CsodaPont" van a városban, ahol várják a felajánlásokat. A polgármester abban bízik, hogy nemcsak a felnőttek, hanem a gyerekek is megajándékozzák majd egymást, hiszen szerinte nemcsak drága és új ajándékokat lehet felajánlani, hanem a még jó, de már megunt játékokat is. A lényeg, hogy minél több rászorulónak szerezzenek örömöt.

"Nem tudom, hogy hány doboz jött eddig össze, de nagyon sok van már – folytatta Dénes Sándor. – December közepéig tart az akció és remélem, hogy minél több gyermeknek jut majd a csomagokból. A szétosztásban segítenek majd azok a civil szervezetek, amelyek az év minden napján a szegény sorsú embertársainkat segítik, valamint az oktatási intézmények, akik folyamatos kapcsolatban állnak a gyerekekkel."

A polgármester elmondta, hogy az év minden napján igyekeznek segíteni a nehéz sorsú nagykanizsaiaknak, de nemcsak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek, az időseknek is.

"Odafigyelünk a rászorulókra – nyilatkozta Dénes Sándor. – Karácsony közeledtével természetes, hogy ilyenkor, az adventi időszakban nagy az összefogás. Az Advent a karácsonyhoz, a karácsony pedig egymáshoz vezet bennünket. Az sem véletlen, hogy az adventi koszorú is kör alakú, ez mutatja, hogy ez az ünnepkör összeköt minket. Jó lenne, ha ez nemcsak ilyenkor lenne így, hanem egész évben, de a Nagykanizsán most tapasztalható összefogás csodás."

https://enkanizsam.blogstar.hu/./pages/enkanizsam/contents/blog/32088/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?