Egy hét az idősekért


Egy hétig tartott az ünnep, melyet az intézmény már 23. alkalommal szervezett meg. A hagyományokhoz híven gálával indult a programsorozat. Az idősek hetén minden klubba, intézményegységbe ellátogattak a város vezetői és képviselői. Természetesen a szórakozás és a táncos mulatság sem maradt el. 

„Az első nap megdöbbenés volt számunkra, persze idézőjelben, hogy a 80, 90 éves idősek bírták a legjobban, és ők maradtak ott a nyitó rendezvény végéig. Vannak természetesen olyan lakók, klubtagok, akik már nem tudnak elmenni a nyitó rendezvényre, nekik szól a helyi rendezvény, mindegyik a saját intézményében tarthatja meg az ünnepet, de ott is nagy számban vettek részt" - mondta el Koller Jutka, a NESZI igazgatója.

Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője rendszeresen ellátogat az otthonba, különböző programok vagy ünnepek alkalmával. Köszöntőjében hangsúlyozta: egy közösség erejét meghatározza, mennyire tudja megbecsülni az előtte járó generációt. Véleménye szerint Nagykanizsa ebben a megbecsülésben élen jár, hiszen egy-egy évben nem csak a város, hanem a szociális intézmény is megszervezi az ünnepsorozatot.

„Azért fontos ez, ez a külön ünneplés, mert azok az emberek, akik egy ilyen otthonban vannak, zártabb közösségben élnek, távol a családtagjaiktól, még nagyobb odafigyelést igényelnek. Még jobban kell nekik adni abból a szeretetből, amit az a közösség ad nekik, ahova ők tartoznak jelenleg is, és amelyik közösség az ő munkájuk révén is fejlődött, gyarapodott" - fogalmazott Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő.

Az idősek hetét lezáró rendezvényen csaknem 150 ellátott és klubtag vett részt.

https://enkanizsam.blogstar.hu/./pages/enkanizsam/contents/blog/32110/pics/lead_800x600.png
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?