Nagykanizsa: a város, ahol számít a fiatalok véleménye

Kecskés István

Minden város életében fontos, hogy olyan jövőképet biztosítson, amely vonzó a fiatalok számára. Így érhető el, hogy egy-egy város szülöttei az iskolák elvégzése után ne máshol, hanem a szülőhelyükön kamatoztassák a tudásukat. Az ezzel kapcsolatos kérdésekre maguk az érintettek tudják a legjobb válaszokat, így Nagykanizsán kiemelt fontosságú a fiatalok véleménye. 

Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár, Nagykanizsa előző polgármestere éppen ezért kezdeményezett találkozókat a városi intézményekbe járó diákokkal, középiskolásokkal és felsőoktatási hallgatókkal.

"Az elmúlt napokban az egyetemisták mellett középiskolásokkal is beszélgettem. Bemutattam nekik a városban és a térségben előttünk álló jelentősebb fejlesztéseket, az ezekben rejlő lehetőségeket. Érdekes volt látni, melyek azok a beruházások, amelyek leginkább felkeltik figyelmüket, remek ötleteik vannak a témával kapcsolatban. Ez az alkalom is megerősítette bennem, hogy ezekre a találkozásokra szükség van. Fontos, hogy a fiatalok is lássák, mely irányba fejlődik otthonunk, Nagykanizsa" – áll Cseresnyés Péter Facebook oldalán. 

A középiskolások képet kaphattak arról, hogy a rendelkezésre álló forrásokból – például Modern Városok Program, vagy pályázati lehetőségek – milyen irányban fejlődik majd a városuk, vagyis milyen lehetőségeket tartogat számunkra is a jövő.

Az egyetemistákkal folytatott – szűkebb körül – beszélgetés célja is az volt, hogy a politikusok képet kapjanak arról, miként látja a város jelenét és jövőjét a fiatal generáció. 

Érdekes és eredményes találkozót tudhatunk magunk mögött. Fontosnak tartom, hogy megismerjem e generáció nézőpontját és elképzeléseit, éppen ezért eldöntöttük, hogy rendszerré tesszük ezeket a konzultációkat. 

Cseresnyés Péter, Facebook

A két beszélgetésnek folytatása is lesz, hiszen az államtitkár rendszeresen szeretne találkozni a városi diákokkal. 

https://enkanizsam.blogstar.hu/./pages/enkanizsam/contents/blog/32382/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?