Mindenki táncol!

Kecskés István

Ötven csoport, közel ezer táncosa ropja majd Nagykanizsa terein vasárnap a Város Napi programsorozat keretében. 

Nagykanizsán mindenki táncol

Ez akár magyar rekord is lehet, hiszen a 800 helyi táncoshoz csatlakoznak majd a más városokból érkezők úgy kétszázan, s ennyien még nem nagyon ropták egyszerre hazánkban. A látványosnak ígérkező programot a nagykanizsai Eraklin Táncklub Egyesület szervezi, s a reményeik szerint a rengeteg fellépő mellett, sok ezer néző is ott lesz majd az eseményen. 

A rendezvény fél tízkor kezdődik majd a város fő terén, ahol összesen öt színpadon zajlanak majd az események. Emellett a város több pontján is felbukkannak majd a fellépők – így ez valóban a tánc ünnepe lesz majd. 

Vasárnap aztán egy látványos felvonulás is szinesíti majd a programot, amelyen a táncosok végigvonulnak a városon. Az útjukat feldíszitett kamionok segítik majd és Old Timer kerékpárosok kísérik őket. A Szent Erzsébet téren pedig össztánccal zárul majd a felvonulás. 

A látványos napot lézershow zárja majd. 

Főbb helyszínek (http://utcatancfesztival.hu):

1. Erzsébet tér:
A rendezvény központja a város fő terén felállított nagyszínpad, ahol a Polgármesteri megnyitót követően sztárfellépőkön keresztül egészen a Lézer-showig bezárólag folyamatosan zajlanak majd a változatos, szemet gyönyörködtető táncos programok.

2. Ady utca, sétálóutca:
Az Ady utcasétáló utcai szakasza ezen a napon egész nap táncos produkciók zajlanak majd az utca Fő út felőli részén felállított színpadon, valamint színes, interaktív, játékos programok várják az odalátogatókat.

3. Király utcai színpad: Az Erzsébet tér sarkán lehetőség lesz egy további tánctéren gyönyörködni a változatos táncos produkciókban. A nap folyamán könnyűzenei koncert is színesíti majd a programot a Király utcai színpadon.

4. Fő utca:
A megújult, korabeli időket idéző Fő utcán egy tánctér is helyet kap, valamint a nap folyamán gyermekjátékok, kézműves foglalkozások, arcfestés és játékos programok várják az érdeklődőket.

5. Kiskastély udvar: 
Városunk Főteréről nyíló egyik patinás kis udvarán, amelyet a Kiskastély és a Plakátház műemlék épületei határolnak, városunk szép korú lakosaiból álló szervezetek, művészeti csoportok kínálnak szórakoztató programokat.

https://enkanizsam.blogstar.hu/./pages/enkanizsam/contents/blog/37659/pics/lead_800x600.jpg
Nagykanizsa,Programok,tánc,város napja
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?