Tisztelet a hősöknek!


A Hősök Napján Nagykanizsán is megemlékeztek azokról a bátor emberekről, akik a történelem során az életüket adták a hazáért. 

Az ünnepi eseményen Cseresnyés Péter országgyűlési-képviselő mondott ünnepi beszédet, aki a Facebook oldalán is megemlékezett a hősökről. 

Hőseink velünk vannak, és amíg van magyar emlékezet, velünk is maradnak mindazok, akik akár fegyverrel, akár a nélkül, odaadóan szolgálták a hazát.

Hőseink példája ma is fontos és irányt mutató. Ők ugyanis azért küzdöttek, azért áldozták életüket, hogy Magyarország magyar ország maradjon.

Hogy megmaradjon az utódoknak, nekünk, s majd az utánunk jövőknek is. Igaz ez azon remek emberekre is, akikről ugyan a Hősök napján hivatalosan nem emlékezünk meg, de évszázadok során töröktől, tatártól, a nemzetünkre törő idegenektől vérükkel óvták meg 
a hazát.

Az ő emlékük és tiszteletük arra kötelez bennünket, hogy mi is ezt tegyük. Ha nem is a vérünkkel, de tudásunkkal, munkánkkal, elszántságunkkal mindenképpen. Mert ezt a földet nekünk is magyar földként kell továbbadnunk. 

Ez történelmi kötelességünk - és fiaink, unokáink jussa! Az ő jövőjük, az ő sorsuk most a mi kezünkben van. Hibázni, meghátrálni nem lehet, ahogyan hőseink sem hátráltak meg soha, ha védelmezni kellett a hazát és a magyar jövőt.

https://enkanizsam.blogstar.hu/./pages/enkanizsam/contents/blog/38846/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?