A bajnoki címmel utazást nyertek a focisták


A Nagykanizsa megnyerte a megyei bajnokságot és osztályozót kell játszania az NB III-ba jutásért. A közeli Makóval…

Önmagában az nagy dolog, hogy újra NB-s csapata lehet Nagykanizsának, de hogy az MLSZ-ben nem ismerik a térképet, vagy a saját szabályaikat az is biztos. 

A szövetség elkészítette az NB III-as osztályozók párosítását, amelyet a területi elvek figyelembevételével kellett elkészíteni. 

Íme versenykiírás, a bajnokság összetételére vonatkozó passzusa: 

A 2016-2017. évi Megyei-Budapesti I. osztályú bajnokságok 1. helyezett csapatai közül 10 csapat. Osztályozó mérkőzések szükségesek, amennyiben 10 csapatnál több jelentkező sportszervezet van a 20172018. évi NB III. osztályú bajnokságra. /Az osztályozó mérkőzések lebonyolítását a területi elvek figyelembevételével az MLSZ Versenybizottsága végzi. / 

Íme a párosítások és a két csapat székhelye közti távolság:

Balatonlelle–Iváncsa 117 km

Tiszakécske–Balassagyarmat 209 km

Makó–Nagykanizsa 390 km

Körmend–Debrecen 487 km

Bravó! Területi elven nem nagyon lehetett volna a Körmend–Debrecen, vagy a Makó–Nagykanizsa párosításnál távolabbit kisorsolni. 

Amúgy az osztályozó komolyságáról csak annyit, hogy hat csapat a selejtező nélkül feljutott az NB III-ba, mert a többiek nem vállalták a megmérettetést. Lehet, hogy területi elven nem merték vállalni az utazást. Amúgy meg micsoda dolog az, hogy valaki bajnok és nem vállalja az osztályozó, miközben másokkal az egész országot átutaztatja a szövetség.

https://enkanizsam.blogstar.hu/./pages/enkanizsam/contents/blog/39113/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?