Nem nyaralnak Nagykanizsán a migránsok

Kecskés István

A Migration Aid nevű civil szervezet minden követ megmozgat azért, hogy valamelyik Balaton közeli városban simogathassa a migránsokat, de ez a település nem Nagykanizsa lesz. 

2015 – migránsok egy csoportja Nagykanizsa felé sétál

Futótűzként terjedt a hír, hogy Nagykanizsán a Király utca 14-ben szállásolja majd el a Migration Aid azokat a bevándorlókat, akiket nagyon megviselt az utóbbi néhány hónap és pihenésre szorulnak. A Zalatáj cikke nyomán a Blogstaron is megjelent erről írás, de kiderült, hogy az egész valami fatális félreértés lehetett. 

A Híradó megszólaltatta az épület tulajdonosát, aki elmondta, hogy ameddig övé az ingatlan, addig nem lesznek benne bevándorlók. 

"Ha eladásra kerül az épület, akkor arról nem tehetek, hogy ha esetleg migránsokat hoznak ide – mondta Madarász Miklós az ingatlan tulajdonosa. – Ameddig az én tulajdonom, addig nem szeretnék migránst idehozni!"

Az esettel kapcsolatban Facebook posztot írt Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő is. 

A kormány továbbra is kitart eddigi politikája mellet. Viszont az is tény, hogy a „Migration Aid” titokban, valóban szervezi, néhány, Magyarországon védelmet kapott család rövid nyaralását valahol a Balaton környékén. Szerintük ez azért fontos, hogy a migránsok kipihenjék a tranzit zónában átélt borzalmakat.

Vagyis egyelőre hiába próbálkozik a Migration Aid. 

https://enkanizsam.blogstar.hu/./pages/enkanizsam/contents/blog/41093/pics/lead_800x600.png
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?