Nemzeti ünnep Nagykanizsán – sztárokkal!

Színes, izgalmas lesz az augusztus 20-i program Nagykanizsán. 

Reggel az ünnepi térzene után, 9.45-kor a Deák téren ünnepélyes zászlófelvonással kezdődik meg a hivatalos program. 

Dénes Sándor polgármester köszöntője után, a hagyományoknak megfelelően megszentelik az új kenyeret. 

Délután 16 órakor fellép a Napsugár Együttes, amely 2010 óta szólaltatja meg saját dalaikat, és jól ismert népdalainkat; sokszínűen, ízlésesen hangszerelt, a mai zenei irányzatokat követve. Fontos nekik, hogy a szívet melengető dallamok mellett kulturális értékeket is átadhassanak a gyermekeknek. 2014-ben a „Balaton” című daluk „Az év legjobb gyerekdala” lett. Csapatuk nagyon vidám társaság, örök gyerekeknek vallják magukat, imádnak zenélni, mókázni és ezt a hangulatot szeretnék átadni a közönségnek is.

Őket a Drávagyöngye Ifjúsági Néptánc Egyesület, Zákány község tánccsoportja követi. Az ifjú tagok elsődleges célja a közösségi élet és a somogyi tánckultúra ápolása.

17 órakor a a Cimbaliband lép fel, amely 2006-ban alakult magyar világzenei zenekar. Számos nemzetközi fesztiválon képviselte Magyarországot, 2013-ban a Petőfi Rádió „év felfedezettje” lett. Moldva című albuma 2015-ben a World Music Charts Europe világzenei ranglista nyolcadik helyére került. Zenéjükben a modern kelet európai életérzés keveredik a népzenével. Zenéjük forrásai különböző helyekről fakadnak: magyar népzene, klasszikus zene, jazz, balkáni népzene, rock’n’roll, de két dolog mégis összetartja a bandát, a barátság és egy igazi varázslatos magyar hangszer: a cimbalom.

Fél hétkor a Ziránó Színház, Zala megyei családi bábszínház következik; megfordultak országunkban sokfelé, s egy-két alkalommal határainkon túl is. Ez alkalommal a Pulcinella kertészkedik című bábjátékot adják elő: Legjobban enni, inni és aludni szeret, s emiatt gyakran pórul jár. Nem csak azért, mert felesége, a bűbájos Rosetta folyton veszekszik vele, hanem azért is, mert legédesebb álma közben egy ravasz és mindenre elszánt nyúl dézsmálja meg kertjük gyümölcseit.

A nap csúcspontja a Magashegyi Underground koncertje lesz. Az együttes 2007 óta a magyar alternatív zenei élet meghatározó szereplője. Az ekkor megjelent Szeplős váll című első slágerük a 2007-es év egyik nagy felfedezettjévé tette őket. A zenekar tagjai folyamatosan keresik az új utakat, hangzásokat, jellemző rájuk a sokszínűség, nyitottság, felszabadultság. A zenekar karakterét, hangulatát nagyban meghatározza Bocskor Bíborka, a Magashegyi Underground egyedi stílusú énekesnője. Koncertjeiken keveredik a tánczene, a ska, az elektronika, és a népzene.

https://enkanizsam.blogstar.hu/./pages/enkanizsam/contents/blog/41176/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?