Jön az év legnagyobb Nagykanizsai rendezvénye


A 14. Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál nemcsak a város, hanem a térség legnagyobb rendezvénye, amelyen a bor és a dödölle mellett még egy főszereplő lesz.

Nagykanizsán mindenki ismeri Irma nénit, aki az igazi dödölle szakavatott ismerője. Mindent tud erről az ősi nemzeti ételről. 

"A napszámból hazatérve szinte mindennap kukoricagánica, a lisztből és zsírból készült, egyébként rossz ízű, sterz, illetve dödölle fogadta az éhes szájakat - mesélte a zaol.hu-nak. - Azt még álmomban sem gondoltam volna, hogy egyszer ekkora népszerűségnek örvendhet ez az egyszerű burgonyás étel. Persze ebben nagy szerepe van az évek óta minden ősszel megrendezett gasztronómiai fesztiválnak, melynek keretében egyre többen kötnek örök barátságot a laktató zalai étellel. A jó dödölléhez alaposan megtisztított fehér vagy éppen sárga színű, lisztes fajtájú „öreg” burgonyát beletesszük egy fazékba úgy, hogy a víz ellepje. Ezt addig főzzük, míg meg nem puhul, s ezzel a vízzel együtt pépesre törjük. Akkor jó, amikor egy mártásra hasonlít. Ezután pont annyi lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz. Majd erővel, lendületes mozdulatokkal, addig kell keverni a masszát, amíg az egyenletessé nem válik. A lényeg: olyan keménységű legyen, hogy már ne ragadjon rá a fakanálra és az edény falára. Egy deszkán olajozzuk be a tésztát, s egy kanál segítségével néhány centiméteres nokedliket szaggassunk belőle, amit aztán aranybarnára piríthatunk! Az ínyencek vöröshagymával gazdagon szeretik, ám a medvehagymás, tejföllel gazdagon meglocsolt változatnak sem lehet nemet mondani."

A rendzevényen a gasztronómiai élvezetek mellett természetesen a kikapcsolódás, a szórakozás is szerepet kap majd. 

https://enkanizsam.blogstar.hu/./pages/enkanizsam/contents/blog/42201/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?