Éjszaka is kutatnak

Nagykanizsa is tagja annak az 51 városnak, amely részt vesz a szeptember 29-i Kutatók Éjszakája rendezvénysorozatban. A város eseményeinek helyszínéül a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampusza szolgál.

A Kutatók Éjszakája rendezvénysorozatot 2005-ben rendezték meg először Magyarországon, azzal a céllal, hogy a fiatalok körében is népszerűsítsék a tudományt illetve az innovációt. Az évek során a bemutatott tudományos területek száma folyamatosan növekszik. A Kutatók Éjszakáját jelenleg 33 országban rendezik meg, Magyarországon az idei évben 51 városban 2600 ingyenesen látogatható programot rendeznek a rendezvénysorozat keretében.

Az elmúlt évekhez hasonlóan Nagykanizsán a Pannon Egyetem kampusza látja vendégül a rendezvényt.  Az egyetemen az érdeklődők olyan változatos témákban hallhatnak előadásokat, mint a robotika a vízi erőművek működtetése és fejlesztése, de a programban szerepel képzőművészeti előadás is. A technológiai fejlődés is részét képezi a programnak, az egyik előadás során például a látogatók megtudhatják, hogy hogyan lehet egy tankot irányítani egy okostelefon segítségével.

Az előadók között szerepel többek között Nagykanizsa polgármestere is.  Dénes Sándor is, aki „Víz és fizika” címmel fog előadást tartani.

Az előadások mellett az érdeklődők részt vehetnek csillagvizsgáláson is amelyre az egyetem udvarán működő csillagdában van lehetőségük a Nagykanizsai Amatőrcsillagász Egyesület szervezésében. A Soós Ernő Víztechnológiai Kutató- Fejlesztő Központ jóvoltából egy különleges vízbár is működni fog este az egyetemen.

A Pannon Egyetem eseményén résztvevők egy interaktív csapatversenyben is részt vehetnek, amely során a tudás mellett értékes nyereményekkel gazdagodhatnak.

A nagykanizsai állomásról

„Az volt a koncepciónk, hogy két témáról szóljanak az előadások, az innovációról és a víz felhasználásáról.  A Soós Ernő Víztechnológiai Kutató-Fejlesztő Központ szervezésében kerülnek megrendezésre a víztechnológiai előadások. Ezeknek az előadásoknak a témája a víz lesz, ám mindenki más szempontból közelíti meg a témát. A csapatverseny témája főként a turizmushoz és az informatikához kapcsolódik. A csapatverseny résztvevői egy darab ingyenes mozijeggyel lesznek gazdagabbak, amelyet vasárnap lehet beváltani.” – mondta el kérdésünkre Torma-Paluska Ágnes a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszának kommunikációs koordinátora. 

https://enkanizsam.blogstar.hu/./pages/enkanizsam/contents/blog/42983/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?