Olimpiai bajnok is volt a tudomány napján

A Magyar Tudományos Akadémia Pécsi és Veszprémi Területi Bizottsága. és a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusza szervezésében idén is megrendezésre került a Pannon Tudományos Nap.

Az eseményt 2004-ben hívta életre a Magyar Tudományos Akadémia Pécsi és Veszprémi Területi Bizottsága, és az esemény minden évben megrendezésre kerül Nagykanizsán. A szervezők célja a dunántúli régióban elért tudományos fejlesztések bemutatása az érdeklődők számára. Az előadásokra a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszának előadótermében került sor.

Dénes Sándor polgármesteri köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a város immáron több mint egy évtizede a tudományos élet egyik legelismertebb rendezvényének a helyszíne.

A köszöntők után a Paksi Atomerőmű Zrt. és az MTA Pécsi, valamint Veszprémi Területi Bizottsága által alapított Pannon Tudományos Díj átadására került sor. A díjat idén dr. Kosztolányi György Széchenyi-díjas akadémikus vehette át a genetika és a gyermekfejlődéstan  területén nyújtott kiemelkedő munkájáért. A kitüntetett „Egy gondolat evolúciója” címmel tartott előadást eddigi kutatásaiból. Az elismerést Kovács Antal olimpiai bajnok cselgáncsozó, a Paksi Atomerőmű kommunikációs vezetője adta át. 

A délelőtt folyamán az érdeklődők a legkülönfélébb tudományos témákban hallhattak előadásokat, a történelem, a járműipar valamint az orvostudomány egy-egy területéről is szó esett az előadások során.

Az ebédszünetet követően a szekcióülésekkel folytatódott a rendezvény, amelyen négy teremben összesen 24 teljesen eltérő előadást hallhattak az érdeklődők a meghívott tudományos munkatársak előadásában.

Mivel a főszervezők egyik célja a fiatal pályakezdő tudósok támogatása, így a programban helyet kapott a szervezők által legjobbnak ítélt öt PhD-munkájának díjazása is, valamint a díjazottak egy rövid prezentációt is tartottak kutatási területükről.

A Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusza immáron 14. éve szolgál a rendezvény helyszínéül:

„Eredetileg mindig más helyszínen lett volna megrendezve az esemény, ám olyan jól sikerült az első alkalom, hogy azóta is az egyetem látja vendégül a tudományos nap résztvevőit. Az egyetem a szervezői és a vendéglátó funkcióban játszik fontos szerepet a tudományos nap esetén. Intézményünk ezzel a rendezvénnyel szeretne teret adni a tudományok, különböző ágainak. Terveink között szerepel, hogy a rendezvényt a következő években is az egyetem lássa vendégül.” – mondta el Torma-Paluska Ágnes a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszának kommunikációs koordinátora.

 

https://enkanizsam.blogstar.hu/./pages/enkanizsam/contents/blog/43552/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?