Molnár Flóra: Amerikában is nagykanizsai


A budapesti világbajnokságot követően Amerikában az Alabamai Egyetemen folytatta pályafutását a Délzalai Vízmű SE úszónője Molnár Flóra. Az országos bajnok versenyzőnőt idei és jövőbeli terveiről, valamint amerikai felkészüléséről kérdeztük.  Három hónap telt el a hazai rendezésű világbajnokság óta. Hogyan értékeled a budapesti szereplésed, milyen tapasztalatokat szereztél hazai közönség előtt?

 Tapasztalatszerzés szempontjából nagyon jó volt a verseny, hatalmas élményt jelentett hazai közönség előtt úszni. Ebből a szempontból ez volt az eddigi legjobb versenyem. Az eredmények nem úgy jöttek össze ahogyan vártam, de nem bánkódom mivel még van lehetőségem fejlődni és javítani.  A saját egyéni szereplésemmel annyira nem vagyok elégedett, hiszen ha megúszom a legjobbamat, akkor délután is úszhattam volna.  A váltók szerintem jól sikerültek, magyar rekordot úszni pedig különösen nagy élmény volt.

A szezon  rövidpályás világversenyein tervezel indulni?

 Az Európa-bajnokságon biztosan nem indulok, mivel egyrészt a távolság miatt nehezen lehetne megoldani, nevezési időm jelenleg nincs, itt az egyetemen pedig  nincs lehetőség 25 méteres medencében gyakorolni erre a versenyre. Ráadásul mikor az Eb-t rendezik nekünk edzőtáborunk lesz Floridában, így emiatt sem indulok idén.  A jövő évi nagymedencés Európa-bajnokságon viszont mindenképpen szeretnék indulni.

Milyen versenyeken indulsz az Alabamai  Egyetem színeiben?

Sokszor rendeznek egyetemek közötti versenyeket, amikor két egyetem úszócsapata csap össze. Az első komolyabb verseny majd februárban lesz egy nagy területi versenyünk,  a legnagyobb versenyünk viszont majd március közepén lesz amikor az amerikai egyetemi bajnokságot rendezik.

Hogyan kell elképzelni egy hetedet az egyetemen? Az edzésekhez van igazítva az órarended?

Nagyon jól megvan oldva, mert itt tényleg az úszás a legfontosabb amihez igazítva vannak az óráim. Napi 2-3 órám van ebben a félévben,  kellett egy kis idő, de sikerült belerázódnom az „egyetemi életbe” Most már kezd kialakulni a napi rutinom is.Az Alabama Egyetem mindig is híres volt a sportról, Mennyiben másak jelenleg a felkészülésed körülményei, mint amikor Magyarországon versenyeztél?

Nagy változás volt a körülményekben, hiszen itthon egyedül edzettem, Amerikában viszont az úszócsapat részeként. Ez segít hogy többen vagyunk, így jobban tudok teljesíteni. A csapattársaim nagyon támogatóak, az egész edzésen bíztatjuk a másikat, ez jellemző az amerikaiakra. Jelenleg körülbelül 70-en vagyunk tagjai az egyetemi úszócsapatnak Az egyetem is mindenben támogat bennünket. Fizetik az étkezéseket, és a felszerelést az úszást és a szállást is.

Ki irányítja jelenleg a felkészülésedet?

Mindenki az egyetemi edzőkkel készül a versenyekre. Az egyetemen öt edző dolgozik, én jelenleg a sprinteredzővel dolgozom közösen. De van külön személyzete az egyetemnek, akik figyelik az étrendünket, és  orvosok is akik csak az úszókkal foglalkoznak.

Mikor versenyzel legközelebb Magyarországon?

A márciusi OB-ra mindenképpen tervezek haza jönni, ahol a Délzalai Vízmű SE színeiben állnék rajthoz. 

  

 

https://enkanizsam.blogstar.hu/./pages/enkanizsam/contents/blog/43908/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?