Szupergyors töltőállomást telepít Nagykanizsára a Tesla

A világ legnagyobb elektromos autókat gyártó cége előreláthatólag a jövő év végén nyitja meg nagykanizsai töltőállomását.

Idén szeptemberben lehetett először arról olvasni, hogy a Tesla egy szuper töltőállomást létesíthet Nagykanizsán, a mai naptól kezdve pedig hivatalosnak is tekinthetjük a hírt. Az, hogy városunkra esett a Tesla választása nem meglepetés, mivel Szlovénia illetve Horvátország is viszonylag közel van Nagykanizsához.

Nagykanizsán 2018. végén létesülhet egy superchanger, amely a második lehet az országban, hiszen a Tesla Győrben is üzemeltetni kíván egy ilyen jellegű töltőállomást. Ez akár történelmi lépésnek is nevezhető, hiszen a régióban jelenleg egyetlen ilyen állomás sem működik.

A projekt fontosságát hangsúlyozta a San Franciscoban tartózkodó Szíjártó Péter is. A külgazdasági és külügyminiszter szerint roppant fontos lépés lehet a Tesla állomások megnyitása az országban:

Közép-Európában az elsők között lehetünk, Tesla szupertöltő-állomások jönnek létre, amelyek nyilván egy új dimenziót jelentenek majd a vállalat és Magyarország kapcsolatában. Azt mindenképpen sikerült elérnünk, hogy a Tesla vezetői látják, Magyarország az autóipart kiemelten kezeli, az ország az autóipar egyik zászlóshajója Európában

- mondta el az MTI-nek a miniszter.

Címkék: Fejlesztés
https://enkanizsam.blogstar.hu/./pages/enkanizsam/contents/blog/46026/pics/lead_800x600.jpg
Fejlesztés
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?