Döntött a kormány az uszoda és a sportcsarnok építésével kapcsolatban

Háromezer fő befogadására alkalmas sportcsarnok és 50 méteres sportuszoda épül Nagykanizsán a Modern Városok Program keretében – a pénzügyi háttérrel kapcsolatos rendelet meg is jelent a Magyar Közlöny december 28-i számában. 

A sport- és rendzevénycsarnokra, három ütemben összesen 8,8 milliárd forintot biztosít a költségvetés, míg az uszoda beruházásra 6,2 milliárd a rendelekzésre álló forrás. Mindkét építkezés 2019-re készül majd el. 

Cseresnyés Péter: a kormány és a város megállapodása kellett a beruházásokhoz

"A nagykanizsaiak régi álma valósul meg – mondta a blogstar.hu kérdésére Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője. – Évtizedek óta szerettünk volna egy olyan rendezvénycsarnokot, amely sporteseményeknek és kulturális rendezvényeknek, koncerteknek is helyszíne lehet. Ilyenre beruházásra talán azért nem volt lehetőségünk, mert a városunk nem megyeszékhely. Az új uszodával nagy lehetőséget kapnak majd a sportolók, akik hazai környezetben vehetnek majd részt nagyobb kupákon. Ez a két nagyberuházás a kormány és a város megállapodásának köszönhető, ha ez nem született volna meg, akkor egyik sem valósulhatna meg."

https://enkanizsam.blogstar.hu/./pages/enkanizsam/contents/blog/46476/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?